Запишу цей супер-швидкий в приготуванні десерт - ТІРАМІСУ! Нехай лежить тут, на моїй поличці смаколиків :)
Отже, нам потрібно:
Сир маскарпоне - 400 гр.
Цукрова пудра - 100 гр.
Вершки 30% - 70 гр.
Печиво Савоярді - 20-25 шт. (у мене невелика квадратна скляна форма/контейнер, тому кіл-сть написана під мою форму)
Какао-порошок - 10 гр.
Кава свіжозварена - 250 гр.
Будь-який лікер, ром, коньяк - 1-2 ст.л.
Заздалегідь варимо каву, вистуджуємо до кімнатної тем-ри. До кави додаємо 1-2 ст.л. бейліс (у мене кавовий лікер) або будь-якого рому, коньяку. Переливаємо в окрему тарілку, в якій буде зручно обмакувати печиво.
Ретельно збиваємо міксером маскарпоне з пудрою і вершками.
Формуємо слої десерта. Кожне печиво горизонтально окунаємо у каву з обох сторін, рівно на секунду, і викладаємо у форму. Наступний слой - 0,5 частина крему. Знову просочене кавою печиво, і зверху слой крему.
Ховаємо в холодильник, найменше на дві годинки.
Перед подачею прикрашаємо тертим шоколадом або просіяним какао. Зверху можна будь які ягоди, м'яту. Я прикрасила лохиною і м'ятою :) Можна не тільки зверху, а й в середину в крем - все на ваш смак.
*Форма для тірамісу може бути будь-яка: скляна чаша, контейнер, тарілка для торта з плоским дном, або вазочки для індивідуальних порцій. Щоб печиво якраз ідеально було просочене кавою потрібно обмакувати його не більше 1 секунди (з обох сторін швиденько), щоб воно пізніше не стало як каша.
Передати цей ніжний ароматний смак неможливо, його потрібно куштувати не поспішаючи в гарній атмосфері з близькими серцю людьми. ❤
Солодкого дня вам і просто чудового настрою! ;)
Покажу вам мій чудо-десерт :)
No comments:
Post a Comment