Tuesday, January 10, 2017

Cranberry-Pistachio Biscotti | Біскотті з фісташками та сушеною журавлиною


Біскотті з сухофруктами і горішками ідеально підходять до кави, какао або запашного чаю, а в затишні вечори холодної пори прекрасно доповнюють сімейні посиденьки. І якщо ви шукаєте ідеї як оформити подарунок в зимові свята - біскотті ваш вірний помічник; перев'язавши мотузочкою з мішковини, його можна додати в прозорому пакетику до обгорнутого подарунку, як елемент декору. А з гілочкою хвої взагалі чудово виглядатиме :) І гарно, і смачно! Воно просто створене для зимових свят!
Ну що ж, перейдемо до рецепту. Він дуже простий, що я завжди шукаю у випічці, бо не потрібно заморочуватися і втрачати багато часу. Ну і внизу вас чекає відео-рецептик. 

Нам потрібно:

  • 100 гр фісташок (вага чищених горіхів)
  • 100 гр мигдалю (по смаку)
  • 80 гр сушеної журавлини
  • 80 гр оливкової олії (першого холодного віджиму)
  • 3 яйця
  • 150 гр коричневого цукру
  • 350 гр борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. меленої кориці 

Одразу розігріваємо духовку до 180* С. Фісташки і мигдаль підсушуємо до 10-13 хвилин в духовці або в сковорідці, щоб підрум'янилися. Обов'язково даємо горіхам повністю охолонути! 

У скляну миску наливаємо оливкову олію, вбиваємо три яйця, додаємо коричневий цукор та 1/2 ч.л. кориці. Добре розмішуємо. Додаємо сушену журавлину. Поступово насипаємо борошно та 1 ч.л. розпушувача та горішки. Тісто повинно бути м'яким, але не сильно густим. Я домішую борошном стільки, скільки забирає, воно може трохи липнути до рук. Можна це все зробити і дерев'яною ложкою - обирайте варіант, який вам зручний. 


На застелене пергаментом деко викладаємо тісто і розділяємо порівно на дві частини. Фомуємо два невеликі поліна (щоб тісто не липло до рук, змочіть їх водою або трошки змастіть олією). Випікаємо в розігрітій духовці (180*С) до 35 хвилин, щоб низ був золотисто-коричневим, а верх тільки "схопився". 

Дістаємо з духовки, даємо охолонути 10 хвилин і, виклавши поліна на дошку, нарізаємо поперек в 1-1,5 см завширшки. Викладаємо печенько знову на деко і підсушуємо з кожного боку окремо по 5-7 хвилин. 

Для того, щоб відчути хрусткість горіхів, біскотті потрібно дати повністю охолонути. Зберігати в герметично закритій емності. 

Корисні поради:
*Замість білого борошна можна використовувати кукурудзяне борошно (можна наполовину). Він додає біскотті легку крихкість і піщану текстуру.
**Я не змогла знайти в магазині несолені фісташки. Тому промила їх водою, висушила в серветці і потім в духовку. 
***Замість оливкової олії можна використовувати натуральний йогурт.

А ось і відео-рецепт. А якщо клікнете на останнє слово попереднього речення, то перейдете на мою сторінку на youtube channel - підписуйтесь, ставте лайки, якщо вам сподобалось відео :) Це мене дуже мотивує до створення чогось нового, корисного і смачного! ;) Ну і ви перші будете знати про новенькі відео на моєму каналі! 


Гарної випічки, друзі!