Wednesday, April 1, 2015

Печиво з медом





Зовсім випадково натрапила на рецепт цього печива і не роздумовуючи ввечері вирішила його зробити. Всього 30 хвилин і перша партія вже випікалась :)

Печиво притрушене цукром, який від високої температури в духовці карамелізується і додає печиву неабиякий аромат. І від цукру печиво стає хрустким.

Рецепт надзвичайно легкий і супер-швидко готується :)
Крім того, у тісто додається мед, тому від цього тектура його стає тягучою. В англійській мові є таке поняття CHEWY-GOOYE.

Отже, змішуємо в посудині:

борошно - 225гр
цукор - 100гр
розпушувач - 2ч.л.
сода - 1ч.л.
щіпку солі
молотого імбиру - 1ч.л.

Якщо вам до смаку, то можна додати трохи кориці. Я не додавала, оскільки вже є молотий імбир, а він дає гарний смак і аромат.

Змішуємо все це міксером з найменшою швидкістю, щоб вся кухня не була в борошні :)
А можна просто ложкою все гарно перемішати.

До змішаних сухих інгредієнтів додаємо 100гр холодного вершкового масла (акуратно нарізаємо його кубиками).

Гарно розтираємо масло з борошном. 

І останнє, наливаємо 100гр натурального меду. Вибираєте мед на свій смак. У мене був квітковий :) 

Замішуємо тісто. 

З готового тіста формуємо кульки, величиною з волоський горіх, акуратно обвалюємо кожен кружечок в цукрі і викладаємо на пергаментний папір на відстані 5 см один від одного. Це важливо! Кульки від високої температури гарно "пливуть", тому дайте їм достатньо місця.

Випікаємо 10-12 хв. при температурі 180 градусів.

При випіканні вони спочатку стануть великими кружечками. Далі будуть рум'янитися і розпливатися. Тріщинки на печиві повинні стати золотистими - ось тоді можна виймати з духовки. Дайте йому вистигнути, тому що коли гаряче, то дуже крихке і ламке :)

Ось що у мене вийшло :)






Таке печенько дуже підходить до кави чи чаю з м'яти. 
Вечори стають затишнішими від аромату, який вітає по квартирі. А ще більш романтичними, якщо за вікном дощик (весна у Львові поки така), а вдома коханий, з яким завжди є про що воркотіти 

Смачного, друзі! ;)










No comments:

Post a Comment