"Тарт (фр. tarte) - типовий для французької кухні відкритий пиріг з особливого пісочного тіста, яке замішується, як правило, без додавання солі або цукру. Може бути десертом або основною стравою."
Фрукти, ягоди можна, звичайно, будь-які додавати. Дуже смачно з малиною, полуницею.
Робиться класичне пісочне тісто:
борошно - 300гр.
цукор - 2ст.л.
вершкове масло - 250гр.
жовток - 2шт.
Натерте холодне масло на тертці розтираємо з просіяним борошном до крихти.
Бажано, щоб масло не тануло, тому краще робити все швиденько.
Додаємо цукор, жовтки і ванільний екстракт.
Замішуємо, поки тісто не стане гладеньким та еластичним.
Скачуємо тісто в кульку, загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30-40хв.
Для крему:
маскарпоне - 500гр (дивлячись яка у вас форма, у мене 24см.)
вершки 30% - 60гр.
цукрова пудра - 150гр.
Найкраще розкачувати тісто між двома листами пергаменту, товщина приблизно 0,5см., діаметр 5-6см. більше діаметру форми. Я на дно форми викладала пергамент, вирізала по формі. Викладаємо тісто у форму і гарно розрівнюємо края по формі. Залишки зрізаємо. Проколюємо виделкою, щоб тісто не надувалось. Випікаємо при 180 градусах15-20 хв. Поки не стане золотистого кольору.
Збиваємо сир маскарпоне з вершками і цукровою пудрою. Викласти крем на пісочну основу і прикрасити ягодами або будь-якими фруктами. Тарт з таким кремом тримати в холодильнику. Смакує він як морозиво з печивом і фруктами.
У мене був агрус, черешня, чорна смородина, полуниця, порічка і малина. І ось що з того вийшло :)
No comments:
Post a Comment