Осінь - це пора запашної яблучної і не тільки випічки, затишку і тепла!
Саме восени хочеться по-особливому дарувати любов близьким, готувати смаколики і разом у невимушеній атмосфері куштувати їх з пахучим трав'яним карпатським чаєм. Що може бути краще в осінні вечори? :)
Цей простий і легкий бісквіт я печу найчастіше для нашої сімейки. Додаю до нього не тільки яблука, сливи, а й любі фрукти, ягоди. Навчила мене його робити моя люба матуся, яка добре знається на випічці :)
Отже, для приготування такого бисквіту потрібно (діаметр форми 20 см.):
Яйця - 4 шт.Цукор - 200 гр.
Ванільний цукор - 2 п.
Масло рослинне - 7 ст.л.
Вода - 7 ст.л.
Борошно пшеничне - 250 гр.
Розпушувач - 1 п.
Кориця - 1 ч.л.
Яблука - 3 шт.
Сливи - 300 гр.
У скляну посудину вбиваємо жовтки чотирьох яєць (білки знадобляться нам трохи пізніше), додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером, поступово додаючи 7 столових ложок рослинного масла та 7 ложок води. Ретельно збиваємо 5 хвилин.
Додаємо борошно, корицю і гарно перемішуємо ложкою. Висипаємо одну пачечку розпушувача і ще раз перемішуємо. Тісто буде густим. Після цього міксером добре збиваємо білки, додаємо у тісто і дуже обережно перемішуємо. Тепер тісто буде рідкішим, і ніжно-пухким :)
Розігріваємо духовку до 180*. Готуємо форму (діаметр форми 20 см.). У форму викладаємо пергамент і виливаємо тісто. Викладаємо у тісто вже почищені від шкірки і нарізані яблука, а за ними сливи. Випікаємо при 180 градусах 30 хв. Перевіряємо готовність зубочисткою або сірником.
Виймаємо з духовки і залишаємо охолонути. Притрушуємо зверху цукровою пудрою.
Бажаю усім чудового настрою в цю чарівну осінь, побільше запашної випічки і просто бути щасливими :)
А ось і мій бісквітик:
No comments:
Post a Comment