Wednesday, August 19, 2015

Вихідні з друзями | Царинка | Карпати


Мабуть достатньо всього один раз побувати в Карпатах, щоб зрозуміти чарівність української природи та її привабливість. 
Нам випала така нагода і для відпочинку обрали саме Царинку, про яку не раз вже чули хороші відгуки. Ця база відпочинку вразила своїм затишком, чистотою, кришталевим свіжим повітрям і простою українською красою. Поблизу протікає річка Рожаночка, під шум якої відпочиваєш душею, чого іноді не вистачає в міських буднях.



Заворожуючі краєвиди, могутні високі смерекові ліси, невимушена атмосфера, вечірнє підсвічування доріжок нічними ліхтарями, гарні посиденьки біля палахкотіння вогню ватри,  - все це про Царинку.



Будиночки-котеджі у Царинці були для мене приємною несподіванкою, бо перенесли мене у спогади літа 2007 року. Я майже всі три дні відпочинку ходила і повторювала одну фразу: "Як же ж воно мені нагадує ті часи! Як гарно! :)".  Трошки перенесусь туди - у мене була можливість поїхати на літо працювати в дитячому таборі в Сполучені Штати Америки і проживати все літо в одному з дерев'яних будиночків табору. Це були гарні часи, наповнені досвідом і цікавими моментами. Царинка мимоволі нагадала ті каліфорнійські ліси, гори, шумну річку, яка там так само протікала серед гір. Але звичайно, ніщо не зрівняється з нашою українською природою і нашими Українськими Карпатами. Вони наші, гуцульські, зі своїми звичаями, культурою та історією. Люблю свій край! 




Для сімей з дітьми Царинка є ідеальним місцем. На території є невеличкий басейн, дитячий майданчик, є де бігати і гратися :) Можна взяти веліки в прокат, або пограти в настільний теніс.



Це був приємно проведений час :)
А ось і невеличке відео з тих вихідних :)


Thursday, August 6, 2015

ТІРАМІСУ





Запишу цей супер-швидкий в приготуванні десерт - ТІРАМІСУ! Нехай лежить тут, на моїй поличці смаколиків :)

Отже, нам потрібно:

Сир маскарпоне - 400 гр.
Цукрова пудра - 100 гр.
Вершки 30% - 70 гр.
Печиво Савоярді - 20-25 шт. (у мене невелика квадратна скляна форма/контейнер, тому кіл-сть написана під мою форму)
Какао-порошок - 10 гр.
Кава свіжозварена - 250 гр.
Будь-який лікер, ром, коньяк - 1-2 ст.л.

Заздалегідь варимо каву, вистуджуємо до кімнатної тем-ри. До кави додаємо 1-2 ст.л. бейліс (у мене кавовий лікер)  або будь-якого рому, коньяку. Переливаємо в окрему тарілку, в якій буде зручно обмакувати печиво.
Ретельно збиваємо міксером маскарпоне з пудрою і вершками. 

Формуємо слої десерта. Кожне печиво горизонтально окунаємо у каву з обох сторін, рівно на секунду, і викладаємо у форму. Наступний слой - 0,5 частина крему. Знову просочене кавою печиво, і зверху слой крему. 
Ховаємо в холодильник, найменше на дві годинки. 

Перед подачею прикрашаємо тертим шоколадом або просіяним какао. Зверху можна будь які ягоди, м'яту. Я прикрасила лохиною і м'ятою :) Можна не тільки зверху, а й в середину в крем - все на ваш смак. 

*Форма для тірамісу може бути будь-яка: скляна чаша, контейнер, тарілка для торта з плоским дном, або вазочки для індивідуальних порцій. Щоб печиво якраз ідеально було просочене кавою потрібно обмакувати його не більше 1 секунди (з обох сторін швиденько), щоб воно пізніше не стало як каша. 

Передати цей ніжний ароматний смак неможливо, його потрібно куштувати не поспішаючи в гарній атмосфері з близькими серцю людьми. 
Солодкого дня вам і просто чудового настрою! ;)

Покажу вам мій чудо-десерт :)