Сливовий сезон вже майже закінчується і тому я навздогін хочу вам написати і показати як готую галету зі сливами. Галета - це французський десерт і він не вимагає однієї фруктової начинки, завжди можна готувати з різними фруктами, ягодами або овочами на свій смак.
Це відкритий вітамінний пиріг для сніданку або може бути просто десертом до чаю. За що я люблю галету - так це за те, що у неї тоненьке хрустке тісто і багато начинки :)
Отже, інгрідієнти:
борошно - 160гр.
цукор - 1ч.л.
сіль - 1/2ч.л.
вершкове масло - 140гр.
* Якщо ви не хочете використовувати для галети вершкове масло, то можете його замінити соняшниковою олією (70-100мл). Я часто використовую саме олію.
Все це добре замішуємо. Тісто буде схоже на крихти. Поступово додаємо 4-6 столових ложок льодяної води і знову замішуємо. Якщо раптом тісто виходить липке, то домішуйте борошном, щоб воно вийшло еластичним, м'яким. Загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
За цей час готуємо сливову начинку.
сливи - 300гр. (або 8-10шт. дивлячись які сливи ви берете)
волоські горіхи - 60гр.
цукор - 70гр.
кукур.крохмаль - 10гр.
вершкове масло - 2ст.л.
Виймаємо кісточки зі слив, нарізаємо. Вага слив залежить від того як ви їх викладатимете і які саме по розміру/сорту вони будуть. У мене форма 20см, мені вистачило 200гр.
Все добре перемішуємо в одній посудині.
Виймаємо тісто з холодильника і розкачуємо його діаметром близько 30см.
Викладаємо сливи з горіхами посередині на тісто, а вільні краї тіста загортаємо на начинку зверху. Бортики посипаємо цукром.
Випікаємо 40-45хв при 200*С, до золотистої скоринки.
Дайте галеті охолонути, можна посипати цукровою пудрою або подавати з морозивом.
Ви можете наочно подивитись відео як я роблю галету зі сливами на моєму каналі.
Пишіть мені в коментарях як ви готуєте галету, чи вам сподобався рецепт, показуйте фото яка у вас вийшла галета :) Мені цікаво!
Дякую за перегляд, лайки і підписку :)
Plum Galette:
- 1 1/4 cup flour
- 1 teaspoon sugar
- 1/2 teaspoon salt
- 140 g of unsalted butter, cut into cubes (chilled up to an hour in the freezer)
- 4-6 tbsp ice water
Filling:
8-10 plums, pitted and sliced
1/4 cup (60 g) walnuts, chopped
1/3 cup (70 g) sugar
1 1/2 tsp corn starch
2 tbsp butter, melted
sugar, for garnish
1. Prepare the crust. Sift the flour and mix flour with salt and sugar. Incorporate butter to the flour, using a pastry blender, a fork or a pastry processor, until crumbs are formed. Slowly add the water and stir until the water is incorporated. Wrap it with plastic, knead slowly to form a disc and refrigerate for at least 30 minutes.
2. Preheat the oven to 400°F (200°C).
3. Slice the plums and place them in a bowl. Add sugar with cornstarch. Add butter and toss gently to coat.
4. Using the wrap plastic at the base, roll the dough to about a 13 inch diameter. Lift up the rolled dough and place it on a baking sheet lined with parchment paper.
5. Arrange the plum slices in overlapping circles starting one and a half inch from the edge. Fold the edges of the dough over the filling and sprinkle with sugar.
Also you can watch my video with plum galette recipe on my youtube channel.
Enjoy! :)
No comments:
Post a Comment