Мене часто питають як я роблю шарлотку або простий бісквіт з фруктами. Ось вирішила показати (відео) і описати :) Все дуже просто і зовсім не займає багато часу, що для себе я завжди підкреслюю :) З такого тіста можна робити і кекси або мафіни - Muffins.
Нам потрібно:
Яблука - 5 шт.
Яйця - 4 шт.
Борошно - 1 ст.
Розпушувач - 1 ч.л.
Цукор - 1 ст.
Кориця - 2 ч.л.
Миємо яблука і чистимо від шкірки. Нарізаємо на різні кусочки, я стараюсь завжди нарізати смужками або пластинками.
А тепер робимо тісто!
Вбиваємо 4 яйця в посудину і поступово додаємо 1 стакан цукру (коричневий або білий, різниці немає).
Ретельно перемішуємо; можна вручну, але якщо маєте міксер - чудово. Вручну досить довго прийдеться збивати.
Після того як збили яйця з цукром, додаємо 1 стакан борошна з розпушувачем. Гарно перемішуємо. І можна по смаку додати 1 ч.л. кориці.
Тісто готове! Швидко, правда? :)
Розігріваємо духовку до 180*.
Готуємо форму - у мене кругла, діаметром 20 см. Змазуємо її рослинним маслом і притрушуємо борошном.
Виливаємо половину тіста у форму, і викладаємо на тісто яблука.
Решту тіста заливаємо зверху на яблука.
Випікаємо 25 хвилин, перевіряємо готовність сірником або зубочисткою.
Я зазвичай посипаю або просто цукровою пудрою, або пудру змішую з корицею.
Ось така пухка і гарна шарлотка вийшла у мене :)
Гарного і швидкого випікання, господиньки :)
No comments:
Post a Comment