Sunday, May 10, 2015

Піца Маргарита


Наша сім'я дуже любить піцу і піца Маргарита часта гостя на нашому столі.
Тісто для неї замішується дуже швидко.

Для нього (тіста) потрібно:
борошно - 2 стакана
дріжджі - 1 пакетик або 3 ч.л.
молоко - 0,5 стакана
сіль
цукор

Для начинки:
помідори - 4 шт.
моцарелла - 150гр.
томатний соус
базилік
італійські трави

У теплому молоці розводимо дріжджі, сіль, цукор і поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто. Залишаємо в теплому місці на 20 хв.
Розкачуємо тісто не більше 3мм. Я проводжу качалкою в одну сторону, перевертаю, притрушую борошном і проводжу в протилежну сторону. Так декілька разів. Тоді форма вийде круглою, а не витягнутою (якщо розкачувати в одному направленні). Борошна багато притрушувати не потрібно. 
Щоб вирізати тісто круглим можна використати тарілку. Готове тісто перекладаємо акуратно на пергамент.
На тісто ложкою кладемо томатний соус - можете брати любий соус, який вам більше подобається; є з часником, травами, перцем або ж можете взяти просто томатний соус. Розмазуєте ложкою по тісту. Якщо хочете піцу з бортиками, то края тіста загорність по периметру. 
Начинка нарізається кружечками. Викладаються кружечки помідори, моцарелли. Базилік можна порізати дрібненько, або листочками викласти де-не-де. Також залишіть ще трохи свіжого базиліка, щоб викласти на готову піцу.
Для запаху притрушуємо італійськими травами.

Духовку я розігріваю до максимуму і випікаю на найнижчій полці 3-6 хв. За цей час корж вкриється рум'яною скоринкою, а начинка буде готовою. Дивіться по сиру, він повинен почати танути, але не розтектися повністю. Коли виймете піцу з духовки, дайте їй вистигнути, буквально хвилинку. Посипте свіжою зеленню базиліка зверху. 
Ну і звичайно, піццу потрібно їсти руками (складаючи трикутничок пополам). 

Гарного випікання і смачного :)









No comments:

Post a Comment