Thursday, December 31, 2015

Happy New 2016 Year!!!


Пролетів ще один рік і можу з впевненістю сказати, що він був гарним роком чудових змін саме для нашої сім'ї :) Тому що саме в цьому році ми відчули що таке бути батьками, бачити нове життя у нашій сім'ї, леліяти його і любити. Звичайно, прийшлося виховувати себе, шліфувати емоційне розуміння і бачення кожного буднього дня, виховувати більше терпіння в собі, щоб для нашої дитинки бути справжніми, люблячими, найближчими людьми в світі :)
Це була зовсім нова сторінка особисто для мене емоційно. Приємна емоційна хвиля, яка проноситься досі і вже ніколи не завершиться! :) Ціную кожен день прожитий з моїми улюбленими :)

Люблю Новий Рік, тому що це той час, коли затамувавши подих ти розумієш, що ще один рік прожитий недарма; в голові прокручуєш різні моменти, які траплялись в минулому році; навчався, йшов вперед в своїх цілях і мріях; кому допоміг, кого підтримав, а хтось підтримав тебе.
Хочу, щоб більше було добра і любові у цьому такому недосконалому світі. Щоб люди розуміли один одного і щоб не було війни! 

Нехай наступний рік буде для кожного сповненим миру і любові, Божими благословеннями! Нехай для кожного цей рік по-своєму буде найкращим роком в житті! І нехай в наступному 2016 році, у кожному дні будуть найчудовіші хвилини любові, проведені з рідними, люблячими людьми! Адже це безцінно, друзі :) 

Чудових вихідних усім і гарно провести цей Новий 2016 Рік! :) 

Спеціально для вас створила новорічний плейлист у себе на SoundCloud
А це невеличке відео нехай принесе вам більше святкового настрою :) 
Такою була наша різдвяна подорож до Нью Йорку 2013 року: всі фото - United States Vacation

 
Have a wonderful holiday season friends! ;)
May your life be filled with peace and love and may each new day in 2016 bring you moments to cherish. May your every day be filled with blessings in 2016 year.

Tuesday, December 22, 2015

Almond Cookies | Мигдалево-імбирне печиво



Ну що ж! Нарешті новий рецепт, яким хочу з вами поділитися!
Основний інгредієнт цього печива - мигдаль. З впевненістю можу сказати, що це чудовий корисний снек, який швидко втамовує відчуття голоду, а завдяки мигдалю наповнює організм енергією та поживними вітамінами. І, звичайно, не забуваємо який корисний мигдаль для шкіри та волосся.

Для печива потрібно:
Білок 3 яєць
Цукрова пудра – 200 гр.

Мигдалеве борошно (молотий мигдаль) – 400 гр.
Кориця – 1 ч.л.

Мелений імбир - 1 ч.л.
Кокосова стружка - 70 гр.


Білки збиваємо до пишної стійкої піни. Поступово додаємо цукрову пудру і далі збиваємо міксером.
Коли білок збитий, потрібно відібрати 4 столові ложки, щоб можна було прикрашати печиво.
До білків, які залишились додаємо мигдалеве борошно змішане з корицею та меленим імбиром. Ретельно перемішуємо все ложкою або лопаткою. Також щоб тісто не було липким, домішуємо кокосовою стружкою або мигдалевим борошном (дивлячись що маєте під рукою). 

Притрушуємо поверхню коричневим цукром, або борошном і розкачуємо тісто невеликого діаметру з висотою 2 см. Вирізаємо з нього формочками різні фігури. Залишаємо на 30-45 хвилин на пергаменті, щоб тісто трохи підсохло. Після цього розмалювуємо за допомогою кондитерського шприца печиво (у мене немає сильних художніх навичок, але це було цікаво:)). Випікаємо 25 хвилин при температурі 160*.

Ще додам, що це печенько виходить твердуватим, але з чаєм чи кавою - просто супер! Якщо ви полюбляєте замочувати печенько в чай на декілька секунд - воно якраз для вас ;)
Гарної різдвяної випічки! ;)
Підписуйтесь на мій канал, щоб вчасно отримувати повідомлення про нові відео. Буду рада усім!

Tuesday, December 15, 2015

Happy Birthday Andrii Junior!

4 серпня минулого року народився Андрійко - наша радість, наше натхнення, наша любов! :)

Ми довго стояли перед вибором: святкувати чи не святкувати день народження нашого маленького іменинника. І прийшли до рішення, що зробимо просто гарну пам'ятну фотосесію з тортиком і великою цифрою 1 :) Керувалися ми думкою про те, що всі наші рідні знаходяться далеко, а отже приїхати вони не зможуть. Також немаловажним було і те, як  Андрійко взагалі сприйме це дійство; що він буде розуміти, якщо ми зробимо велике дитяче святкування. І так як ми усвідомлювали, що син мало що розумітиме і запам'ятає з того всього, то вирішили замовити тортик у Б І Л К А і зробити чудові фото на пам'ять у моєї чудової подруги Юлії. Мабуть це найкраща пам'ятка для дитини такого віку, яку ми знаємо :) А невдовзі поїхали на море з дитям! ;) 
Зараз, переглядаючи фото, я ще більше переконуюся, що ми зробили правильно і для нас цей варіант був чудовим :) 

Щиро дякую Білочці за смачний тортик і стильне оформлення, за ваш прекрасний мінімалізм, який дуже надихає! Все було саме так, як я і хотіла! Ви молодці і наша сім'я завжди захоплюється вашими корисними смаколиками :)  
Вдячна за гарні живі і емоційні фото Юльчикові :* Світла і дуже творча дівчина! Щиро рада, що колись познайомилися з тобою і відтоді наші дороги досі пересікаються ;) 

Перший рік минув дуже швидко! 
І коли я згадую слова всіх моїх матусь-подруг -"насолоджуйся кожним моментом з дитинкою" - я розумію про що вони говорили. Зараз я такі ж слова кажу усім новоспеченим матусям і батькам ;) Це цінна порада і я щиро вдячна за неї кожній подрузі, яка казала мені її :) Не дивлячись на різні періоди, які бувають в маленькому віці у мацьопи (коліки, вічне недосипання, втомленість - так, у нас це все було, звичайно), я завжди собі цю пораду пам'ятала і старалась з нею знаходити у всьому позитив. Як не знаходити позитив у кожній миті, як у мене на руках абсолютно здорове чудове малятко, у якого є тільки наша маленька поки сім'я, тільки наша любов, тільки наше тепло? :)   
Нехай наш кожен рік наповнюється любов'ю, чудом, позитивом та радістю ще дужче!

Трохи фотографій з нашого серпневого свята  






















 






Tuesday, December 8, 2015

Muffins | Мафіни або кекси


 

У мене є універсальний рецепт для кексів або мафінів :)
І щоб знову не писати рецепт, то я вам залишу просто посилання на нього тут.



Easy Apple Charlotte | Шарлотка з яблуками



Мене часто питають як я роблю шарлотку або простий бісквіт з фруктами. Ось вирішила показати (відео) і описати :) Все дуже просто і зовсім не займає багато часу, що для себе я завжди підкреслюю :) З такого тіста можна робити і кекси або мафіни - Muffins.




Нам потрібно:

Яблука - 5 шт.
Яйця - 4 шт.
Борошно - 1 ст.
Розпушувач - 1 ч.л.
Цукор - 1 ст.
Кориця - 2 ч.л.

Миємо яблука і чистимо від шкірки. Нарізаємо на різні кусочки, я стараюсь завжди нарізати смужками або пластинками.


А тепер робимо тісто!
Вбиваємо 4 яйця в посудину і поступово додаємо 1 стакан цукру (коричневий або білий, різниці немає). 


Ретельно перемішуємо; можна вручну, але якщо маєте міксер -  чудово. Вручну досить довго прийдеться збивати. 

Після того як збили яйця з цукром, додаємо 1 стакан борошна з розпушувачем. Гарно перемішуємо. І можна по смаку додати 1 ч.л. кориці.


Тісто готове! Швидко, правда? :)

Розігріваємо духовку до 180*. 

Готуємо форму - у мене кругла, діаметром 20 см. Змазуємо її рослинним маслом і притрушуємо борошном.

Виливаємо половину тіста у форму, і викладаємо на тісто яблука. 
 Решту тіста заливаємо зверху на яблука. 



Випікаємо 25 хвилин, перевіряємо готовність сірником або зубочисткою.
Я зазвичай посипаю або просто цукровою пудрою, або пудру змішую з корицею.

Ось така пухка і гарна шарлотка вийшла у мене :)


Гарного і швидкого випікання, господиньки :) 

Tuesday, November 17, 2015

Plum Galette | Галета зі сливами


Сливовий сезон вже майже закінчується і тому я навздогін хочу вам написати і показати як готую галету зі сливами. Галета - це французський десерт і він не вимагає однієї фруктової начинки, завжди можна готувати з різними фруктами, ягодами або овочами на свій смак. 
Це відкритий вітамінний пиріг для сніданку або може бути просто десертом до чаю. За що я люблю галету - так це за те, що у неї тоненьке хрустке тісто і багато начинки :)

Отже, інгрідієнти:
борошно - 160гр.
цукор - 1ч.л.
сіль - 1/2ч.л.
вершкове масло - 140гр. 

* Якщо ви не хочете використовувати для галети вершкове масло, то можете його замінити соняшниковою олією (70-100мл). Я часто використовую саме олію. 

Все це добре замішуємо. Тісто буде схоже на крихти. Поступово додаємо 4-6 столових ложок льодяної води і знову замішуємо. Якщо раптом тісто виходить липке, то домішуйте борошном, щоб воно вийшло еластичним, м'яким. Загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

За цей час готуємо сливову начинку.
сливи - 300гр. (або 8-10шт. дивлячись які сливи ви берете)
волоські горіхи - 60гр.
цукор - 70гр.
кукур.крохмаль - 10гр.
вершкове масло - 2ст.л.

Виймаємо кісточки зі слив, нарізаємо. Вага слив залежить від того як ви їх викладатимете і які саме по розміру/сорту вони будуть. У мене форма 20см, мені вистачило 200гр.
Все добре перемішуємо в одній посудині. 

Виймаємо тісто з холодильника і розкачуємо його діаметром близько 30см.
Викладаємо сливи з горіхами посередині на тісто, а вільні краї тіста загортаємо на начинку зверху. Бортики посипаємо цукром. 

Випікаємо 40-45хв при 200*С, до золотистої скоринки.
Дайте галеті охолонути, можна посипати цукровою пудрою або подавати з морозивом.

Ви можете наочно подивитись відео як я роблю галету зі сливами на моєму каналі.
Пишіть мені в коментарях як ви готуєте галету, чи вам сподобався рецепт, показуйте фото яка у вас вийшла галета :) Мені цікаво! 
Дякую за перегляд, лайки і підписку :)



Plum Galette:


Crust:
  • 1 1/4 cup flour
  • 1 teaspoon sugar
  • 1/2 teaspoon salt

  • 140 g of unsalted butter, cut into cubes (chilled up to an hour in the freezer)
  • 4-6 tbsp ice water


Filling:
8-10 plums, pitted and sliced 
1/4 cup (60 g) walnuts, chopped
1/3 cup (70 g) sugar
1 1/2 tsp corn starch
2 tbsp butter, melted
sugar, for garnish

1. Prepare the crust. Sift the flour and mix flour with salt and sugar. Incorporate butter to the flour, using a pastry blender, a fork or a pastry processor, until crumbs are formed. Slowly add the water and stir until the water is incorporated. Wrap it with plastic, knead slowly to form a disc and refrigerate for at least 30 minutes.



2. Preheat the oven to 400°F (200°C). 



3. Slice the plums and place them in a bowl. Add sugar with cornstarch. Add butter and toss gently to coat. 

4. Using the wrap plastic at the base, roll the dough to about a 13 inch diameter. Lift up the rolled dough and place it on a baking sheet lined with parchment paper. 

5. Arrange the plum slices in overlapping circles starting one and a half inch from the edge. Fold the edges of the dough over the filling and sprinkle with sugar.

Also you can watch my video with plum galette recipe on my youtube channel
Enjoy! :) 


Tuesday, November 3, 2015

Pumpkin Apple Smoothie | Гарбузово-яблучне смузі




В основному, наша сім'я є прихильниками корисного харчування, і коли я прочитала про цей коктейль, одразу зрозуміла, що зроблю відео-рецепт і це може бути супер-осіннім сніданком, або просто перекусом. 
А якщо у вашому домі є дітки, то такий коктейльчик якраз є чудовим способом запастися на зиму вітамінами :)
Мелена гвоздичка і мускатний горіх - чудово поєднуються зі смаком яблук, але не переборщіть :) Щоб, буквально, був присмак легкого смаку.

1/4 чашки (25 г) плющеної вівсянки
120 г печеного гарбуза
1 середнє яблуко
1 банан, заморожений
1 столова ложка (20 г) меду
175 г йогурту (у мене органічний, без цукру)
120 г молока (Organic Milk)
1/2 ч.л меленої кориці
1/8 чайної ложки меленого мускатного горіха
щіпка меленої гвоздики
1 чайна ложка (5 г) ванільного екстракту
6 кубиків льоду

Висипаємо вівсянку в миску блендера і змішуємо протягом 30 секунд, поки не стане схожим на борошно.
Додаємо інші інгредієнти і змішуємо до отримання однорідної маси.
Наливаємо в стакани і посипаємо корицею :)

Спробуйте зробити таке смузі, для осінніх ранків - це те, що треба!

Підписуйтесь на мій youtube канал, ставте лайки, а я зі свого боку зрозумію, що вам хочеться ще бачити смаколики на моїй сторінці :) 
А ось і відео-рецептик з цим чудо-осіннім коктейлем:



Smoothie Recipe:

Makes about 2-3 servings
1/4 cup (25g) rolled oats
1/2 cup (120g) roasted pumpkin
1 medium apple
1 banana, cut into pieces and frozen
1 tbsp (20g) honey
3/4 cup (175g) yogurt
1/2 cup (120g) milk
1/2 tsp ground cinnamon
1/8 tsp ground nutmeg
Dash of ground cloves
1 tsp (5g) vanilla extract
6 ice cubes

Place oats in the bowl of the blender and blend for about 30 seconds until finely chopped.
Add the rest of the ingredients and blend until smooth.
Pour into individual glasses and sprinkle the tops with some cinnamon. Serve immediately.
It is delicious! :)